Expositie met Brabantse kunstenaars Jan Heestershuis open

‘Brabant met verve – De collectie Geerts’

SCHIJNDEL – Jan Geerts is kunstverzamelaar en als vrijwilliger nauw betrokken bij het Museum Jan Heesterhuis. In november vorig jaar werd met werken uit zijn verzameling de expositie ‘Brabant met verve’ ingericht. Een maand na opening moest het museum vanwege coronabeperkingen alweer sluiten. Nu, een half jaar later kan het museum weer open en is de expositie vanaf 5 juni weer te bezichtigen. Omroep Meierij kreeg van Jan Geerts een korte rondleiding en uitleg over enkele getoonde werken van voornamelijk Brabantse kunstenaars.

‘Brabant met verve’
De expositie 'Brabant met verve' toont werken van de gerenommeerde Brabantse kunstenaars: Antoon Kruysen, Kees Bol, Kees Bastiaans, Sjef van Schaijk, Henriëtte Pessers, Jan Kruijsen, Reinier Pijnenburg, Peter van den Borne, Piet van Wijngaerdt, Jan Heesters en Dorus van Oorschot. Al deze werken zijn afkomstig uit de privé verzameling van Jan Geerts.

Jan Geerts, kunstliefhebber.
Geerts is een liefhebber van kunst en al sinds 2003 als vrijwilliger aan het museum is verbonden. Hij is bestuurslid van de Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis en lid van de tentoonstellingscommissie. Al enkele keren is voor exposities uit zijn collectie geput en nu staat de verzameling zelf centraal. Waar zijn passie voor het verzamelen vandaan komt: “Ik ben van jongs af aan al erg geïnteresseerd in schilderkunst. Het bezoek aan een expositie met werken van Van Goch en later mijn betrokkenheid bij het museum hebben mij getriggerd om werken te verzamelen. De laatste 20 jaar ben ik steeds meer schilderijen gaan kopen. De pure schoonheid in de schilderijen, vaak ook met symboliek interesseren mij en daar heb ik veel voldoening van”.

Tags