Expositie MEESTER en GEZEL

Kunstschilders Jan van den Biggelaar en Peter de Waard samen in een expositie

SINT-OEDENRODE - Het werk van kunstschilders Jan van den Biggelaar en Peter de Waard is samen van 21 mei tot 28 juni 2023 te zien in een expositie bij Cultureel Educatief Centrum Mariëndael.
Kunstschilders Jan van den Biggelaar en Peter de Waard samen in een expositie

Beiden hebben voor deze expositie een paar onderwerpen speciaal geschilderd, de drie Maria’s en de bosbrand. Het mooie van deze expo is dat er onderwerpen zijn die op twee verschillende manieren worden uitgedrukt.

Jan van den Biggelaar en Peter de Waard
Jan heeft van 1963 tot 1968 een opleiding gevolgd aan de academie in Tilburg. Na die periode ontwikkelt hij zich naar zijn huidige manier van werken. Tot 1990 schilderde Jan realistisch: aquarel, stilleven, landschap, portret. Vanaf 1990 kiest hij voor het schilderen van mensen. Hij zoekt naar mensen in een groep, gebeurtenissen en emoties. Gaandeweg worden zijn personen steeds meer geabstraheerd.

Van Peter hangt er werk uit zijn cursustijd en schilderijen met een duidelijke keuze voor het realisme. Verschillende onderwerpen in de expositie zijn hetzelfde en kunnen met elkaar vergeleken worden. Dat geeft de mogelijkheid om de verschillende verbeeldingen te zien en dat er vele mogelijkheden zijn om iets te verbeelden. In de portretten is dat mooi duidelijk gemaakt, alle portretten lijken op de persoon, maar de techniek is anders.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Mariëndael. Deze zijn te vinden op de website: www.mariëndael.nu