Expo ‘Galaxy’: tekenwerk van 53 kinderen en jongeren

VEGHEL - Op de expositie ‘Galaxy’ van de zes tekenateliers van Phoenix Cultuur is werk te zien van 53 talentvolle kinderen en jongeren. Zij presenteren hun tekenwerk van het afgelopen cursusjaar. De expositie is te zien tot 1 september op de 1 e verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel.

Het afgelopen cursusjaar werd er met verschillende thema’s gewerkt, zoals; ‘Galaxy schilderen’, ’Ontwerp je robot’, ‘Houtskooltekeningen’, ‘Zelfportret’, ‘Fantasielandschap in perspectief’, Modeltekenen’, ‘Alice in Wonderland kaarten’, ‘Woeste zee’ en ‘Snoeplandschap’.

Tekenen is de basis

In de tekenateliers worden diverse technieken, materialen en gereedschappen gebruikt en eengoede en handige motoriek ontwikkeld. Tekenen is altijd de basis. Door goed te leren kijken, veel geduld te hebben en er tijd in te investeren, kan werkelijk iedereen leren tekenen, is het credo.

Doorstromen naar jongerenatelier

De docenten van de tekenateliers zien regelmatig dat kinderen, als ze wat ouder zijn, doorstromen naar het jongerenatelier. Het tekenatelier voor kinderen start weer vanaf 20 september en dat voor jongeren vanaf vrijdag 23 september.