Exploitatie passantenhaven Veghel in andere handen (video)

VEGHEL - Met het zetten van een handtekening en de overdracht van de havensleutel is dinsdagmiddag de exploitatie van de passantenhaven overgedragen aan de Stichting Varen in Veghel. Na 20 jaar vond Watersportvereniging Veghel het tijd om het stokje over te dragen.

Ruim 20 jaar
De exploitatie van de passantenhaven in Veghel ligt al ruim 20 jaar in handen van de
Watersportvereniging (WSV) Veghel. Het bestuur van WSV Veghel heeft, gelet op hun leeftijd en het feit dat er geen directe opvolging is, aangegeven het stokje te willen overdragen. Omdat de Stichting Varen in Veghel al actief is in de passantenhaven en op de Aa (exploitatie fluisterboot) is de exploitatie van de passantenhaven nu door de gemeente bij deze stichting ondergebracht.

Genieten van eigen boot
Voor Jaap Kastermans voorzitter van Watersportvereniging Veghel betekent de overdracht na ruim 20 jaar het einde van een tijdperk: “Met een goed gevoel geef ik alles over aan Martijn Dickerscheid. Ik ben bijna 80 en wij gaan nu met onze eigen boot langere tochten maken. Onze eerste tocht voert naar Berlijn”. Martijn Dickerscheidt, voorzitter van Stichting Varen in Veghel: “Jaap heeft eigenlijk de haven ontworpen en gemaakt en heeft die in prima staat achter gelaten. Misschien dat er in de toekomst wat veranderd maar voorlopig gaan we op dezelfde voet verder”

De ondertekening van het huurcontract door Jaap Dickerscheid van Stichting Varen in Veghel
Fotograaf: Jan van Oort
Jaap Kastermans heeft de exploitatie van de passantenhaven overgedragen
Fotograaf: Jan van Oort