Eus Witlox doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezing 2022

MEIERIJSTAD - Eus Witlox, die sinds november van dit jaar weer raadslid is in Meierijstad, begint geen eigen partij en zal volgend jaar dan ook niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

"Er zijn al genoeg verschillende partijen. Ik heb er wel even over nagedacht, maar toch maar besloten dat niet te doen", aldus Witlox. Die ook zegt er van uit te gaan dat hij zich niet zal aansluiten bij een andere partij en dus ook niet op de kandidatenlijst bij een andere partij zal voorkomen.
Maar Witlox houdt een kleine slag om de arm. "Mocht ik toch nog gevraagd worden door één of andere partij, dan zal ik het je laten weten", zo verklaarde Witlox maandagmorgen desgevraagd.

Wethouder
Witlox verliet in 2019 de gemeenteraad toen de partij Team, die de grootste was geworden bij de verkiezingen en waarvan hij lijsttrekker was, door interne strubbelingen uit elkaar viel.
Team viel toen uiteen in twee partijen: HIER (met zes raadszetels) en Lokaal Meierijstad met 5 zetels.
Dit najaar moest Marischka Klotz van HIER wegens gezondheidsredenen haar raadszetel opgeven en wettelijk is het dan zo geregeld dat de oude kieslijst op tafel komt en dat dus Eus Witlox als eerste moest worden benaderd voor die vrijgekomen raadszetel.

Verrassing
En tot verrassing van velen, en zeker ook voor de fractie van HIER, besloot Eus Witlox die raadszetel te accepteren en inmiddels is hij dus weer lid van de gemeenteraad.
Maar daar komt in maart volgens eigen zeggen van Witlox dus een einde aan.
Maar niets voor niets is het gezegde 'maart roert zijn staart'. En elke politicus zegt bovendien bijna altijd bij alles "zeg nooit nooit".
Overigens kan Witlox uiteraard niet tot maart wachten met die beslissing want op 31 januari moet bekend zijn welke partijen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart.