Europarlementariër bezoekt leerlingen Elde College (video)

160 vwo-leerlingen van het Elde College in Schijndel hadden vrijdag ‘Europa Dag’ en leerden over het belang van een verenigd Europa.
Fotograaf: Paul van Asseldonk

SCHIJNDEL - Het was vandaag ‘Europe Day’ voor 160 vwo-leerlingen van het Elde College in Schijndel. Ze kregen in ’t Spectrum een college tour en masterclass over persoonlijke doelen van Europarlementariër Vera Taks. Ze is lid van het Europees Parlement en kwam vertellen over haar werk en het belang van Europa.

Uit de zaal kwamen de meest uiteenlopende vragen voor de politica. Bijvoorbeeld over stemrecht voor tieners maar ook meer persoonlijke over hoe Vera bijvoorbeeld bij de PvdA terecht is gekomen. Ze gaf aan dat ze het erg belangrijk vindt om ook met jongeren te praten en niet alleen met lobbyisten waarmee ze dagelijks in Brussel of Straatsburg van doen heeft

De meeste leerlingen waren enthousiast over de bijeenkomst. Vwo-leerlingen Yfke van den Broek en Kyani Schoneberg gingen zelfs met Vera op de foto en zien haar als hun voorbeeld van een sterke vrouw.

Vera Tax hield een college tour en masterclass in de grote zaal van ’t Spectrum in Schijndel.
Fotograaf: Paul van Asseldonk