Escaperoute nu al een succes

EERDE – De Escaperoute Meierijstad is nu al een succes. De activiteit werd ontwikkeld in het kader van 75-jaar bevrijding en heeft als doel om de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog op een vernieuwende manier levend te houden.

Market Garden

Operatie Market Garden begon vandaag precies 76 jaar geleden toen de geallieerden vanuit België oprukten om in één klap de bruggen over de Maas, de Waal en de Rijn te veroveren. Het geallieerde leger trok dwars door wat nu Meierijstad is, in een smalle corridor van Sint-Oedenrode naar Veghel en verder. Parachutisten moesten landen bij het dorp Eerde om de bruggen over de Aa en de Zuid-Willemsvaart veilig te stellen. Maar het plan liep anders en vanuit de richting van Schijndel namen de Duitsers de geallieerde levenslijn onder vuur. Eerde werd het centrum van de vele gevechten die volgden.

Spel

De rust is er inmiddels weer teruggekeerd, maar de verhalen zijn gebleven.. En nu is er dan een spannend spel waarmee je geschiedenis kunt herbeleven. Het is als een escaperoom, maar dan buiten in het bos. De eerste deelnemers zijn erg enthousiast over het spel dat is bedacht door Willem Wouters en Wilma van Dinther. Zij maakten het in opdracht van de VVV Noordoost-Brabant: "Wij willen graag dat die verhalen blijven leven en de spelvorm is daar een ideale manier voor."

Camping Het Goeie Leven

De route start en eindigt op camping Het Goeie Leven en voert rondom recreatieberg De Vlagheide in Meierijstad, een plek met een belangrijke rol gedurende de bevrijding van Brabant. Deelnemers aan de Escaperoute krijgen opdrachten die verwijzen naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onderweg komen zij langs locaties waar deze gebeurtenissen daadwerkelijk plaatsvonden.

Escaperoute Meierijstad is ontwikkeld door VVV Noordoost Brabant en dWise met ondersteuning van Gemeente Meierijstad. Het project is mede mogelijk gemaakt Brabant Remembers en het VFonds.

Boeken

Escaperoute Meierijstad is te boeken via www.escaperoutemeierijstad.nl.