Erps bedrijf zet legoversie van André Hazes op de Dam

ERP – Het bedrijf Dutch Deco Finish uit Erp heeft een bijzonder project gedaan. In opdracht van de ontwerper Streetart Frankey maakte DDF op de Dam in Amsterdam van lego een standbeeld van volkszanger André Hazes.

Dat gebeurde op de dag dat Hazes 69 jaar zou zijn geworden. Streetart Frankey was door de ondernemersvereniging van de Dam gevraagd een tijdelijk kunstwerk te maken om de saaie betonblokken op Nederlands beroemdste plein te verfraaien.

Volgens het Parool kwam Streetart Frankey met het idee een Lego-versie van André Hazes te plaatsen. Hij zocht contact met het Erpse bedrijf Dutch Deco Finish.

In het Parool zegt Streertart Frankey: "De Dam is in tijden niet zo rustig geweest als in de afgelopen maanden, op een paar duiven na dan.” Daarom leek het Frankey een goed moment voor ‘een iconisch Amsterdams standbeeld’. “Eentje die niet vertrekt na vier uur werken, zoals de levende standbeelden die er staan, maar rustig op z’n Lego-steen blijft zitten en de stad aanschouwt… of misschien wel bezingt, als je goed luistert.”

LEES OOK: Belicht: Remon van Zoggel uit Erp verovert de wereld