Erp krijgt er vier huizen bij

ERP – Erp krijgt er vier huizen bij. Ze komen aan de Voordijk 10. Op die plek staat nu nog een boerderij. De eigenaar heeft vergunning gevraagd daar vier levensloopbestendige huizen van te mogen maken. Bovendien wordt het terrein rondom de boerderij opgeknapt.

Volgens het bestemmingplan mogen er op dat stuk grond maar twee huizen gebouwd worden. Maar omdat de eigenaar met vier woningen binnen het bouwblok blijft geven burgemeester en wethouders van Meierijstad toestemming voor dat plan.


Wijsstraat Schijndel

Het college gaat ook onderzoeken of er twee huizen gebouwd kunnen worden op een braakliggend terrein aan de Wijsstraat in Schijndel.

Begin jaren negentig was er al de mogelijkheid daar te bouwen. Daar werd nooit gebruik van gemaakt. Daarom werd die mogelijkheid in 2013 geschrapt.

Toen de erven van de grond in 2019 toch wilden bouwen kwamen ze erachter dat dat niet meer mocht. Volgens de gemeente zijn er wel mogelijkheden om het besluit te schrappen terug te draaien. Daarom wordt het bestemmingsplan weer gewijzigd.

Voordijk 10 in Erp. Foto Google