Er valt weer veel te vertellen in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Nieuw en oud met elkaar verbinden. Dat is de bedoeling van project Thuis. Op de avonden van 17 tot en met 20 november kun je een audiotour door het Kloosterkwartier in Veghel maken en verhalen horen van oude en nieuwe bewoners. En omdat het oog in het donker ook wat wil, worden op diverse plaatsen beelden op panden geprojecteerd. In de 55 Plusshow vertelt projectleider Hester Klein Tijssink alvast over de route en de bedoeling ervan. Je moet overigens wel over een mobiele telefoon met internet beschikken. Heb je die niet, of wil je niet alleen lopen? Geen nood, iedereen is welkom. Dus bel Hester even op 06 -13 31 65 16. Zij zoekt een oplossing.

Seniorenraad Meierijstad
Ook Wim van Meijl en Bert van Boxmeer komen in onze uitzending uitgebreid aan het woord. Zij vertegenwoordigen Seniorenraad Meierijstad en behartigen met andere bestuursleden de belangen van de ouderen. Wim als voorzitter en Ben namens de regio Erp. Het is goed om hun verhaal eens te horen want er valt op dit punt veel te ondernemen. Van het houden van enquêtes onder ouderen tot en met het organiseren van verkeersmarkten. Met als motto: Vele handen maken licht werk, doen Wim en Bert in ons programma een oproep aan oudere zich aan te melden om enkele werkzaamheden mee op te pakken. Vooral in de omgeving Veghel zit men om mensen te springen.

Kennis van anderen opdoen
Kennismakers is weer een heel ander onderwerp. Het is een activiteit van bibliotheek Meierijstad. Op 3 dinsdagavonden biedt men vrijwilligers een podium om iets te komen vertellen over hun hobby of een onderwerp waar ze heel veel over weten en die kennis willen overdragen aan anderen. Welke kennismakers de komende tijd de bibliotheek bezoeken vertelt Mirjam van der Zanden ons. Naar de kennismakers gaan luisteren kost geen geld. Je moet je hiervoor wel even aanmelden. Een email naar mirjamvanderzanden@nobb.nl volstaat.

Tussen 11.00 en 13.00 uur
Wat er nog meer te horen valt? Het Meierijs verhaal van Antoon Buiting, Nieuws uit de bibliotheek van Sonja van den Heuvel en het Gedicht van de Week. Dit keer van Louis van Londen. Dat alles gaat vergezeld van muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Je hoort het komende zondag als je tussen 11.00 en 13.00 uur afstemt op 107.1 FM, DAB+ of één van de andere mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.