Enquete over afval buiten containers

VEGHEL – Actieteam Veghel-Zuid houdt vanaf vrijdag 14 janauri een enquête bij winkelcentrum De Boekt. Centrale vraag is waarom er zoveel vuil buiten de vuilcontainers staat. Ook afval dat men gratis naar de milieustraat kan brengen dumpt men naast de containers. Tot ergernis van wijkbewoners die hun ongenoegen al eerder uitten in de leefbaarheidsmonitor 2019.

Buurtadviseur van de gemeente Meierijstad Nadina Hamzic en Area-wijkbeheerder Mark van Stiphout gingen vrijdag als eerste op onderzoek uit. Zij spraken onder andere met Jacques van Drunen. Deze wijkbewoner ergert zich iedere keer aan de rotzooi naast de containers als hij bij het winkelcentrum voorbij loopt. Jacques vindt dat de mensen zelf verantwoordelijk zijn maar hij wijst met zijn vinger ook richting de gemeente omdat deze bij de milieustraat voor een zak vuil vijf euro vraagt. “Voor heel veel mensen is dat een hoog bedrag”, vindt hij.

Zandstrook wordt groenstrook
Volgens Nadina Hamzic is het de bedoeling om na analyse van de enquêteformulieren het probleem daadwerkelijk aan te pakken. Zo attendeert ze al op de nabijgelegen zandstroook rondom de containers die wat haar betreft zo snel mogelijk een groene omgeving wordt. Daarover is ze al in contact met de afdeling groenvoorziening van de gemeente. Mark van Stiphout hoopt dat mensen elkaar in voorkomende gevallen durven te corrigeren en met elkaar in overleg blijven.

Maandag 17 januari tussen 13.00 en 14.30 uur en dinsdag 18 januari van 16.00 tot 18.00 uur zijn wederom leden van het actieteam Veghel-Zuid op het parkeerterrein bij winkelcentrum De Boekt aanwezig om met passanten over het rommelprobleem te praten.

Containers bij winkelcentrum De Boekt in Veghel