Enorme bijval voor Rooise horecaondernemer die zaak sluit tijdens kermis

'Meer mensen moeten voorbeeld Wijnand Koolen volgen'

SINT-OEDENRODE – Het besluit van de eigenaar van café d’n Dommel in Sint-Oedenrode om zijn zaak tijdens de kermis dicht te houden krijgt op Facebook veel bijval. Mensen vinden zelfs dat de gemeente de kermis alsnog moet afblazen.

Wijnand Koolen besloot dinsdagavond direct na de persconferentie van Premier Rutte dat hij zijn zaak dicht zal houden tijdens de kermis. Tegen de MooiRooiKrant zegt Koolen dat na het aanscherpen van de coronamaatregelen hij het niet verantwoord vind om tijdens de kermis zijn zaak open te doen. “Ik wil het risico niet lopen, ook niet voor mijn personeel,” aldus Koolen tegen de krant.

De kermis in Rooi is dit jaar toch al anders dan anders. Hij wordt niet gehouden op de Markt maar op de Neul. Dat betekent dat er honderden meters zit tussen de kermis en de horeca. Bovendien krijgen de horecabedrijven geen extra armslag. Daarmee is in feite de sfeer van Rooi Kermis er niet. De gemeente wil dit jaar ook niet van Rooi Kermis spreken. Dat is namelijk een begrip en dat is het dit jaar niet.

Koolen, die zelf corona heeft gehad, krijgt op Facebook enorm veel bijval. Temeer omdat in Midden- en West Brabant alle kermissen tot 1 november zijn afgelast.

Zeg de kermis af

Mensen die op het besluit van Koolen reageren vinden dat de kermis in Sint-Oedenrode niet had mogen doorgaan. Annemarie Lathouwers zegt bijvoorbeeld: “Ik zou zeggen gemeente Meierijstad; waar zijn jullie "ballen" en boerenverstand? Zeg de Kermis alsnog af. Niet met meer dan 6 gasten bbq-en in je eigen tuin maar wel een kermis?? Compenseer als gemeente de Kermis Exploitanten die al die jaren loyaal zijn aan Rooi en die weer stonden te popelen om weer aan de slag mogen. En kom de horecaondernemers ook tegemoet, dan kunnen we komend weekend gewoon met z'n allen om de horeca te ondersteunen op t terras gaan zitten en niet krampachtig de Kermis willen laten doorgaan.. idioot besluit."

Veel mensen vinden het het besluit van Wijnand Koolen vooral heel moedig. Milla van de Laar schrijft: “Goede beslissing zou de hele horeca in Rooi voorbeeld aan moeten nemen.”

Clazien van Orsouw roept de ergste periode van de coronacrisis in herinnering: “Waar zijn we Rooi toch mee bezig. Iedereen is de vijf pagina's met overlijdensadvertenties vergeten.”

Foto Google