En de winnaar is………..

MEIERIJSTAD – Is het onze collega Ellis Rijkers gelukt om de allereerste titel van Omroepvrijwilliger van het Jaar in de wacht te slepen? Dat wordt zondag de eerste vraag in het eerste item van de 55 Plusshow. Natuurlijk komt Ellis hierbij zelf aan het woord. De afgelopen maanden stond onze collega bij de andere media regelmatig in de belangstelling vanwege haar nominatie die door de eigen omroep was geïnitieerd. Ze stond met collega Hubertine van den Biggelaar voorop tijdens de coronacrisis en lanceerde het boek ‘Hoe goaget mee oew’. Ze sjeesde, gewapend met haar fotocamera, op haar brommertje door heel Meierijstad, fotografeerde veel mensen bij de voordeur en stelde telkens die ene typische Brabantse vraag. Maar dat niet alleen; Ellis doet nog meer voor de omroep en iedereen hoopt dat ze met de titel naar huis komt. Zo niet? Ellis is en blijft voor ons een Kanjer!

Uit de podcast
Over een titel gesproken. Ook het Roois Gemengd Koor bedacht er een. ‘Meer dan zingen alleen’. Een titel waarmee het koor uit de podcast komt. Bedacht door Cor van Mosseveld en andere leden, met als doel om de aandacht weer eens extra op het koor te vestigen. Want om als koor goed voor de dag te komen moet je een flink aantal leden met verschillende stemmen hebben. Maandagavond vindt in Cultureel Centrum Henkeshage in Sint-Oedenrode de presentatie plaats. Men hoopt dat er veel belangstellenden op afkomen om zang en verhalen te horen. Cor van Mosseveld doet in onze uitzending ongetwijfeld een oproep om in beweging te komen.

Sponsorloop voor Kika
Tja en bewegen deed de schooljeugd van De Ark in Veghel woensdagmorgen. Gedurende een half uur liepen de kinderen rondjes om de school. Nadien presenteerde ze de rekening bij hun eigen sponsoren. Al het opgehaalde geld was bestemd voor meester Gijs Wijdeveld, die over enkele weken in de Italiaanse Dolomieten aan een sponsorfietstocht voor Kika meedoet. Terwijl de kinderen zich in het zweet werkten, hielden wij bij meester Gijs de 55 Plus-microfoon voor. Dat hij ontzettend trots was op de kinderen blijkt wel uit het interview dat wij zondag uitzenden.

Luister mee
Natuurlijk zijn ook wij,de makers van de 55 Plusshow, trots. Op onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en Bob Kalkman, één van de dichters van schrijverscollectief Meierij. Ook deze drie hebben hun bijdragen al weer klaarliggen om via de 55 Plusshow wereldkundig te maken. Wil je het horen? Stem dan zondag 12 juni tussen 11.00 en 13.00 uur af op Omroep Meierij Radio. Op 107.1 FM, DAB+ of de mediakanalen van Omroep Meierij.