En de gelukkigen zijn geworden ...

Zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Was je er samen met de 55 Plusshow bij vorige week, toen we live een inkijkje kregen in de boerenbruidspaarverkiezing van Schorsbos? Een heuse coronaproof verkiezing dit jaar. Jetty Eugster, commissievoorzitter bij de Schijndelse carnavalsvereniging, maakte de keuze uit vier aspirantbruidsparen. Op dinsdag 1 maart 2022 trekken Ronny van Kaathoven en Agnes Dissel op de platte kar door Schorsbos naar de feestlocatie. Daar zal Jetty hen als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgelijke Stand in de Onecht verbinden. Zondag vragen we haar in onze radioshow hoe ze deze alternatieve verkiezing heeft ervaren. Onecht bruidegom Ronny spreekt daarna zijn geluk uit over zijn onechte bruiloft.

Nog meer geluksmomenten
Tussen de platen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 die we tussen 11.00 en 13.00 uur draaien, zit er misschien wel eentje bij die jou doet terugdenken aan een moment van geluk. In deze verwarrende tijd kunnen zulke momenten een bron van positiviteit zijn. Die sfeer houden ze er bij het Pieter Brueghel Huis in Veghel graag in. Hoe? Ze maken een Mooie Momenten Muur in het ontmoetingscentrum: een muur met geluksmomenten van bezoekers die in normale tijden rust en ontspanning vinden in deze huiskamer van Meierijstad. Waar iedereen dan kan binnenlopen en meedoen aan allerlei activiteiten die vrijwilligers daar organiseren. Coördinator Mirjam Kooistra vertelt over de muur.

Lekker vitaal blijven voor de tv
Heb je vorig jaar wel eens naar Meierijstad Beweegt gekeken op Omroep Meierij-tv? Dat was een initiatief van de gemeente Meierijstad om ons als inwoners tijdens de coronacrisis fit te houden. Jong én oud. Goed idee, toch? Dus leg je sportkleren maar alvast klaar. Want op maandag 22 februari gaat een nieuwe serie van start met als titel Vitaal Meierijstad. Deze keer staat niet alleen bewegen centraal. Er wordt ook aandacht besteed aan de juiste voeding. Wethouder Rik Compagne - hij heeft Welzijn en Gezondheid in zijn portefeuille - gaat zeker meedoen. Zondag licht hij in onze show het hoe en waarom van deze nieuwe campagne toe.

Meer sfeer met Freddy, Bob en Antoon
Ontroerend, serieus of grappig. Schrijverscollectief Meierij en verhalenverteller Antoon Buiting zijn ieder op hun eigen manier de vaste sfeermakers van onze show. Bob Kalkman sluit namens het collectief het eerste uur af met zijn Gedicht van de Week. Antoon neemt ons mee terug naar de tijd dat parochianen via een envelop de gezinsbijdrage aan de kerk afdroegen. En Freddy dan? Die was ooit de frontman van Queen. Je weet wel, die band die in 1984 een grote hit had met Radio Ga Ga. Wij draaien het liedje als nummer 1 in de Top Drie uit Vervlogen Tijden. En Ge Wit Oit Nooit Nie, die draaien we ook. Dat nummer van de groep Taaftere komt voorbij in het Brabants Kwartierke. Tot slot willen we je alvast bedanken. Want wij vinden het elke keer weer super leuk dat je luistert!
En pssst, check onze podcast eens. Dan weet je zeker dat je niks mist.