Emeritus pastor Paul Rens overleden

Deze foto van emeritus Pastor Paul Rens staat bij het condoleanceregister
Fotograaf: Odaparochie Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE/BEST - In de nacht van 1 op 2 januari is emeritus pastor Paul Rens in zijn woonplaats Best overleden. Paul Rens was van 2009 tot zijn pensioen in 2015 pastor van de Odaparochie in Sint-Oedenrode. Ook daarna bleef hij met de parochie verbonden; tot enkele weken voor zijn overleden ging hij nog regelmatig mee voor in de eucharistieviering. Pastor Rens is 82 jaar geworden.

Pastor Rens ligt opgebaard bij uitvaartcentrum Klapper en Kramer, Salvador Allendelaan 5 in Den Bosch. Parochianen kunnen daar vandaag afscheid van hem nemen tussen 14.30 -16.00 uur. De uitvaartdienst voor pastor Paul Rens is op zaterdag 7 januari om 10.30 uur in de Sint Janskathedraal in Den Bosch. Op de website van de heilige Odaparochie in Sint-Oedenrode staat: veel mensen zullen hem blijven herinneren als een lieve, beminnelijke en empathische man.

Indrukwekkende carrière
Paul Rens werd geboren in Tilburg op 16 augustus 1940. Hij werd priester gewijd in de Heilige Don Boscokerk in Eindhoven op 28 april 1973. Achtereenvolgens werkte hij vijftien jaar in Eindhoven en twintig jaar lang in de zorg voor mensen met een beperking op Zonhove in Son en bij Amarant in Breda.

Priester in Italië
Van 2000 tot en met 2005 was hij in dienst van de kerkelijke rechtbank te Den Bosch; Vervolgens ging hij naar Italië waar hij als priester werkte in Loppiano, Latina en Rome tot 2009; Tot slot was hij dus tot 2015 pastor binnen de Odaparochie in Sint-Oedenrode.
Paul Rens zou in april van dit jaar zijn gouden priesterfeest vieren in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

Pastor Paul Rens (r) op bezoek bij de paus
Fotograaf: Odaparochie Sint-Oedenrode