Ellis Rijkers van Omroep Meierij winnaar landelijk-vrijwilligster lokale omroepen

MEIERIJSTAD – Ellis Rijkers van Omroep Meierij is vrijwilligster-van-het-jaar geworden bij de landelijke NLPO-verkiezingen die vrijdagavond in Hilversum plaatsvond. De NLPO is de overkoepelende organisatie van alle lokale omroepen in Nederland.

Ellis Rijkers, die in Sint-Oedenrode woont, is al vanaf het begin van Omroep Meierij actief en maakte vooral furore met de serie ‘Hoe gaoget mi oew’ een serie portretten van mensen die ernstig ziek zijn geweest in de eerste corona-periode. Maar ook programma’s als ‘Alle 13 één’ en ‘Zorg vur Mekaar’.

Aanvankelijk maakte Ellis Rijkers, die van beroep fotograaf is, een foto-reportage over dit onderwerp, maar samen met Hubertine van den Biggelaar, redacteur bij Omroep Meierij, werd vervolgens besloten er ook een televisie-serie van te maken.

Boek
En die tv-serie was zo indrukwekkend dat vervolgens werd besloten om er ook een boek van te maken. De opbrengsten van dat boek kwamen vervolgens weer ten goede aan projecten voor slachtoffers van de corona-crisis.“Wij zijn enorm trots op dit project. Het laat zien wat een lokale omroep kan betekenen in een gemeente. En de verkiezing van Ellis is natuurlijk allereerst een pluim voor haar, maar zeker ook een enorme opsteker voor Omroep Meierij”, aldus hoofdredacteur Jan de Jong in een eerste reactie op de verkiezing.

Reportage
Hart van Nederland heeft vrijdagavond ook aandacht besteed aan de NLPO-verkiezing en Omroep Meierij zal zaterdag een reportage uitzenden van de prijsuitreiking in Hilversum.

Ellis Rijkers wordt gehuldigd als vrijwilliger van het jaar tijdens de landelijke NLPO Verkiezingen
Fotograaf: Harold Hultermans