Eindelijk weer samen naar school

Sinds vandaag mogen alle leerlingen van het voortgezet onderwijs weer samen naar school. De beperkingen die voor de zomervakantie nog golden zijn opgeheven. Dat betekent dat de leerlingen weer 'normaal' in de klas kunnen zitten met al hun klasgenoten. Dat is best even wennen na zo'n lange tijd. En dat geldt ook voor de docenten.


Maatregelen
De Veghelse scholen hebben wel maatregelen genomen. De ventilatiesystemen van het Fioretti en van het Zwijsen voldoen aan de normen, zodat de scholen gewoon open kunnen. De docenten dragen spatschermen en houden anderhalve meter afstand tussen elkaar en met de leerlingen. De leerlingen zelf hoeven geen mondmaskers te dragen en ze hoeven ook geen anderhalve meter afstand te bewaren. Dat is allemaal volgens de richtlijnen van de overheid.


Horrorscenario
Hopelijk loopt het aantal besmettingen niet op en kunnen de Veghelse scholen zo blijven lesgeven als ze nu doen. Terug naar het 'horror'scenario van voor de zomervakantie willen ze niet. Toen mochten kleine groepjes leerlingen naar school komen en de rest van de klas moest thuis de lessen volgen. Maar de groep kinderen die thuis zat stak daar bijzonder weinig van op, en de docenten hadden helemaal geen zicht op de vorderingen van deze groep leerlingen.