Eindelijk weer het 1 Ander Festival in Schijndel

SCHIJNDEL – Je kon het zaterdagavond aan de bezoekers van het 1 Ander Festival merken. Ze wilden weer oh zo graag de dansvloer op in het Kloosterpark om de heupen los te maken op salsamuziek en latin america. Ruim voor de start stonden de eerste paren ritmisch te bewegen terwijl de overige bezoekers binnendruppelden. Tot genoegen van Betty van Zutphen, de voorzitter van de stichting Anders. Ook zij waren er aan toe.

Volgens Betty is het 1 Ander Festival een grootschalig, laagdrempelig, multicultu¬reel muziek- en theaterfestival met als uitgangspunt het ontmoeten van andere culturen in de eigen woonomgevig. Ook kennis maken met de cultuur en iden¬titeit om de multiculturele samenleving toleranter, interessanter en rijker te maken is een doel op zich.

Niet Westerse cultuur
De organisatie zelf schrijft dat het festival het karakterheeft van een groot dorpsfeest, met bars en terrassen in een prachtige landelijke omgeving. En dat in deze misschien wel typische Brabantse setting allerlei professionele muziek en theateroptredens plaatsvinden, waarbij vooral ruimte is voor niet westerse cultuur.

Duurzaamheid
Wie de zaterdagavond met muziek en dans gemist heeft, krijgt zondag vanaf 13.00 uur weer de kans om naar het gratis festival te komen. Betty: “Dan is er van alles te doen. Naast de voorstellingen op de podia zie je mensen door het park lopen waarbij ze van alles tegenkomen, waaronder het Phoenix Cultuurplein waarop veel te beleven is. Uiteindelijk komen ze op het Plein van de toekomst uit waar mensen kunnen nadenken en geïnformeerd worden over duurzaamheid in de toekomst”.