Einde Sint Joachim en Anna nabij

VEGHEL – Een einde van een tijdperk: zo zou je de sluiting van Sint Joachim en Anna in Veghel kunnen omschrijven. Op 12 oktober verhuizen de laatste bewoners naar hun nieuwe adres. Dan gaan de deuren van dit woonzorgcentrum definitief op slot.

De bewoners van Sint Joachim en Anna verhuizen naar een van de andere locaties van Brabant Zorg in de regio Meierijstad. Op 6 oktober verhuizen zes bewoners met een lichamelijke aandoening naar Odendael in Sint-Oedenrode en De Watersteeg in Veghel. Op 12 oktober verhuizen tien bewoners met dementie naar het AAtrium in Veghel.

Andere bestemming
Sint Joachim en Anna sluit omdat het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Maar afbreken is zonde. Het pand is nog in goede bouwkundige staat en is levensloopbestendig gebouwd. Het pand krijgt daarom een tweede leven. Hoe dat eruitziet is nog de vraag. Eigenaar Brabant Wonen samen met Area en de gemeente Meierijstad plannen ontwikkelingen voor het gebouw. In de tussentijd zullen vier tijdelijke bewoners een oogje in het zeil houden en de tuin onderhouden.