Einde kabouterpad Erp dreigt na zoveelste vernieling

ERP – Het kabouterpad in Erp sterft langzaam uit. Er zijn de laatste tijd zoveel beeldjes gesloopt dat initiatiefneemster Hedwig Kanters geen zin meer heeft om nieuwe kabouters neer te zetten. De verontwaardiging over de vernielzucht op social media is groot.

“ Oohh nee wat ontzettend jammer! Zo leuk opgezet! Te triest voor woorden dit”, schrijft Janneke op Facebook. “Wat bezielt degene toch doe dit doen...kon je ze maar achterhalen en eens flink aanpakken dat tuig!!!!” is de mening van Margoth.

Gezinnen

Het was zo’n leuk idee. Hedwig Kanters loopt zelf regelmatig op het bospad in de buurt van het evenemententerrein in Erp. “Aan het begin van de coronatijd zag ik er steeds meer mensen, ook gezinnen wandelen. Mijn kinderen genoten vroeger erg van het kabouterpad in Slabroek, dus ik besloot om langs het pad in Erp ook kabouters te zetten. Dan wordt het voor de kinderen leuker,” vertelt Hedwig.

Ze plaatste zelf een stuk of vijftig kabouters. Andere mensen zetten er kabouters bij. Vanaf het allereerste begin werden ze vernield. Hedwig en haar familieleden raapten steeds de stukken bij elkaar. “Als je het laat liggen dan wordt het alleen maar erger,” zegt ze.

Vuilniszak vol scherven

Het ging van kwaad tot erger. Afgelopen weekend werden zoveel kabouters vernield dat er een volle vuilniszak met scherven was. Voor Hedwig Kanters is de maat vol. “Ik zal de scherven blijven opruimen, maar we zetten geen nieuwe kabouters meer neer. Ons enthousiasme is na al die vernielingen wel voorbij,”

Uiteindelijk zal het kabouterdorp in Erp langzaam uitsterven. Alleen de betonnen kabouters die hufterproof zijn zullen overbijven. Wat ook blijft is een reactie van Nellie op Facebook: “Misschien is het tuig wel zo dapper om nieuwe kabouters te brengen”.