Einde aan carnaval met Kuusverbranding en vuurwerk

KUUSSEGAT – Met het in brand steken van de Kuus, het symbool van de Veghelse carnaval, kwam dinsdagavond een definitief eind aan carnaval 2020. Voorlopig althans. Want tijdens Halfvasten op zondag 22 maart haalt Kuussegat de schade in voor wat betreft de optocht die afgelopen zondag vanwege het slechte weer in het water viel. Dat vertelde Prins Robert D’n Twidde dinsdagavond nadat hij samen met Jeugdprins Milan de Kuus in vlam had gezet.

Inleveren van de sleutel

Het Prinselijk duo vertelde na afloop een hele mooie carnaval te hebben beleefd. “Eigenlijk zou iedereen zoiets een keertje moeten meemaken”, aldus de heerser van Kuussegat. Beiden hadden dan ook moeite met het inleveren van de sleutel van het Stadhuis van Veghel die ze 4 dagen lang in bezit hadden gehad.

Dansen, haka en vuurwerkshow

Vele honderden Kuussen en Kuussinnen stonden tijdens de Kuusverbranding op het Meierijplein De 3 groepen dansmariekes die de carnavalsvereniging rijk is lieten ieder nog een keer hun dans van dit jaar zien. En ook de leden van de Jeugdraad van Elf voerden hun haka op. Nadat de Kuus tot as was vergaan toog het gezelschap naar het Julianapark voor de inmiddels traditionele vuurwerkshow tot besluit.