Eigenaar te water geraakte auto Zuid-Willemsvaart bekend, chauffeur niet

De auto raakte te water in een zijtak van de Zuid-Willemsvaart
Fotograaf: Sander van Gils SQ Vision Mediaprodukties

SCHIJNDEL – De auto die zondag tussen Schijndel en Heeswijk-Dinther de Zuid-Willemsvaart inreed is eigendom van een bedrijf. De politie heeft hierover inmiddels contact gehad met de directie. Maar wie er achter het stuur zat, is nog onduidelijk. De politie gaat ervan uit dat er niemand gewond is geraakt.

De auto was op het fietspad langs het kanaal eerst tegen een boom gereden en vervolgens in een zijtak van de Zuid-Willemsvaart terechtgekomen. Duikers van de brandweer hebben naar de bestuurder gezocht, maar niet gevonden.

Geen strafzaak
De woordvoerder van de politie vermoedt dat er voor het ongeval niemand vervolgd zal worden. “Vergelijk het met een eenzijdige aanrijding waarbij wel een lantaarnpaal beschadigd raakt, maar niemand anders betrokken is of gewond raakt. Dan wordt het een civielrechtelijke kwestie over het eventueel verhalen van schade die is ontstaan. Ik begrijp dat in dit geval een boom beschadigd is geraakt. Ik neem aan dat we nog wel het gesprek aan gaan met de bestuurder als we eenmaal weten wie dat is,” aldus de politiewoordvoerder.