EHBO-vereniging Veghel viert 75-jarig bestaan

Veghel – Met een receptie en een barbecue vierden de leden van EHBO-vereniging Veghel zaterdag het 75-jarig bestaan.

Namens het gemeentebestuur van Meierijstad was wethouder Jan Goijaarts naar het verenigingsgebouw aan de Evertsenstraat gekomen om de bestuursleden te feliciteren. “Bij elk evenement is EHBO aanwezig, om ons als burgers te helpen als er iets mocht gebeuren. Als gemeente zijn we daar super blij mee”, aldus de wethouder.

Samenwerking bedrijfsleven
Vanuit het bedrijfsleven zwaaide Godfried Gielen namens de firma Van der Lande de EHBO’ers alle lof toe. Het plaatsvervangend hoofd Bedrijfshulpverlening vertelde dat er al meer dan 20 jaar een hechte samenwerking is met de EHBO-vereniging. Zowel op het gebied van lesgeven aan de 40 BHV ’ers en het feit dat men al vele jaren een beroep kan doen op de Veghelse EHBO’ers wanneer er op het Van der Landeterrein iets te vieren valt. “Dan hebben wij onze handen vrij”, aldus Gielen.

Jeugdleden
De Veghelse EHBO-vereniging telt momenteel 129 leden. Een deel daarvan is tijdens evenementen als Fabriek Magnifique en de Krollenloop altijd zichtbaar aanwezig. Tijdens de coronaperiode werkte men samen met de overige 5 EHBO-verenigingen die Meierijstad telt. Toen tijdens hun toezichthoudende taak in de zogenaamde prikstraat op de Amert. Voor de komende jaren richt het huidige bestuur zich op de aanwas van met name jeugdleden. “Daarvoor verzorgen we desgewenst op de basisscholen EHBO-lessen”, aldus secretaris/penningmeester Riny van Dijk.