EET met je Hartcampagne steunt eenzame ouderen

Veghel/Sint-Oedenrode – 45 restaurants en (food)ondernemers in Veghel en Sint-Oedenrode doen de komende zes weken mee met de jaarlijkse EET met je Hartcampagne. Tijdens de actie vragen de deelnemende restaurants hun gasten om een vrijwillige bijdrage van één euro boven op de rekening. Andere ondernemers komen met een eigen initiatief dat geld oplevert voor de actie.

Met de opbrengst van de EET met je Hartcampagne worden kwetsbare ouderen uitgenodigd om aan te schuiven in de plaatselijke horeca. Zo kunnen ze genieten van lekker eten en vooral van elkaars gezelschap. Landelijk doen er bijna zeshonderd restaurants en foodondernemers in 45 gemeenten mee aan de campagne, die tot en met 11 december duurt.

In actie tegen eenzaamheid
Stichting Met je hart organiseert lokaal ontmoetingen en laat ouderen die zich eenzaam voelen weer genieten. Verder inspireert Met je hart anderen om ook in actie te komen tegen eenzaamheid. Op de website www.metjehart.nl staan naast alle deelnemende restaurants en (food)ondernemers in Veghel en verhalen van ouderen en de ontmoetingen die plaatsvinden. Op deze facebookpagina staan alle deelnemers in Sint-Oedenrode.

Thema van de campagne is 'Samen eten verveelt nooit'