Eerste vaccins aangekomen in Oss

OSS/VEGHEL - De eerste coronavaccins van Pfizer en BioNTech zijn zaterdagochtend om half negen aangekomen bij Movianto in Oss. Daar worden de vaccins voor heel Nederland opgeslagen. De vaccins komen van de Pfizer-fabriek in Puurs, een plaats in de Belgische provincie Antwerpen

Dat meldt Omroep Brabant op basis van berichten van het ANP. Movianto heeft ervaring met opslag en transport voor een vaccinatieprogramma, jaarlijks verzorgt het de bevoorrading voor de landelijke griepvaccinatie.

Coronaminister Hugo de Jonge bracht maandag nog een bezoek aan het bedrijf op industrieterrein Vorstengrafdonk. Hij kreeg onder meer uitleg over de 24 supervriezers waarin de coronavaccins worden opgeslagen. Ook alle naalden en spuiten stonden toen ook al metershoog opgestapeld in dozen.

Vaccinatielocatie in Veghel

Een voormalig distributiecentrum aan de Amert 605 in Veghel wordt één van de vaccinatielocaties in Noordoost-Brabant. GGD Hart voor Brabant heeft dat dinsdag bekend gemaakt. Het pand is eigendom van Bouwbedrijf Van de Ven.

Deze locatie voldoet aan de eisen van het RIVM, zoals brandveiligheid, ventilatie, rolstoeltoegankelijkheid, voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor opslag van vaccinatie materialen en persoonlijke beschermingsmiddelen en de distributie daarvan.

De GGD streeft er naar uiterlijk 11 januari 2021 te beginnen van vaccineren met het vaccin van BioNTech/Pfizer.