Eerste streekmarkt in Rooi schot in de roos

SINT-OEDENRODE – De streekmarkt op het Kerkplein in Sint-Oedenrode is zaterdag een groot succes geworden. Tien producenten van agrarische producten, allemaal uit de directe omgeving, boden hun producten te koop aan en de boeren en de klanten waren allemaal meer dan tevreden.

Volgens initiatiefnemer Toon van der Wijst is de geanimeerde sfeer voor alle betrokkenen het belangrijkst. De boeren willen graag laten zien wat ze doen en wat ze te bieden hebben en de klanten vinden het leuk om de mannen en vrouwen achter de producten te leren kennen, zo merkte ook Frans van den Berk van de Boeren van Kien.

Trots op Rooi
Het valt dan ook zeker te verwachten dat het niet bij dit éénmalige initiatief zal blijven want “we mogen trots op ons Rooi zijn dat we hier zoiets voor elkaar krijgen”, aldus Désirée Brugmans, één van de bezoekers van de markt.
Wanneer er weer een streekmarkt komt kon Toon van der Wijst zaterdagmiddag nog niet zeggen, “maar we zijn blij dat ons initiatief direct zo goed is aangeslagen en waarschijnlijk zullen er nog wel meer boeren zijn die aan zoiets mee willen gaan doen een volgende keer”.