Eerste stemronde kiosk Sint-Oedenrode goed bezocht (video)


SINT-OEDENRODE – De eerste stemronde over de toekomst van de kiosk die woensdagavond is gehouden in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode lijkt redelijk goed bezocht te zijn. In het eerste uur kwamen er al bijna honderd mensen opdagen bij de inspraakavond ‘Kijk op de Kiosk’. De inwoners konden stemmen of ze de oude kiosk op de Markt willen behouden of kiezen uit één van de vier nieuwe ontwerpen.

De inwoners gaven woensdagavond cijfers van 1 tot 10 aan de vijf ontwerpen en gooiden hun stemformulier in een afgesloten stembus. Veel van hen hadden al eerder een keuze gemaakt omdat alle ontwerpen in de MooiRooiKrant van afgelopen week stonden.

Deze stemronde en de twee ronden die nog gaan volgen, komende vrijdagmiddag en volgende week maandagavond, zijn afgedwongen door de Rooise gemeenschap. De actiegroep ‘Behoud de Rooise kiosk’ begon een petitie voor het behoud van de huidige kiosk. Die werd ondertekend door ruim tweeduizend mensen. Het gevolg was deze extra inspraakronde waarin alle ontwerpen voor een nieuwe kiosk weer meedoen.

Alle stemmen tellen mee
Eerder koos een adviescommissie, die daarvoor speciaal was aangewezen voor een nieuw ontwerp voor de kiosk van Lucas Langlet. Die keuze is dus voorlopig van de baan. De punten voor alle ontwerpen van de adviescommissie én van de bevolking gaan straks meetellen.

Ná de derde stemronde wordt de stembus opengemaakt en zal voor elk ontwerp een gemiddelde worden berekend. Het winnende ontwerp vormt de basis van een collegevoorstel over de toekomstige kiosk. Dat voorstel wordt in februari gepresenteerd.

De stembiljetten gaan in een afgesloten stembus