Eerste snelteststraat voor corona in Meierijstad

SINT-OEDENRODE - Medewerkers van bedrijven met klachten kunnen, als alles verder meezit, vanaf woensdag 18 november een corona sneltest laten uitvoeren op het parkeerterrein bij de Rabobank aan de Jan Tinbergenstraat. Binnen 20 minuten na de afname is de testuitslag bekend en weet de werkgever of deze medewerker weer ingezet kan worden.

Voor bedrijven is het belangrijk om zoveel mogelijk personeelsleden beschikbaar te houden voor het werk. “Onze teststraat voldoet aan alle eisen die door de inspectie worden gesteld,” vertelt initiatiefnemer en oud Nijnselnaar Alex van den Brand. "We volgen de RIVM-richtlijnen. De Rabobank heeft super goed meegewerkt en met ons meegedacht om alles voor elkaar te krijgen. Wij vinden het een toplocatie voor onze teststraat. Hestia, een van de meest ervaren testafnemers in Nederland, zorgt voor de praktische uitvoering".

In de teststraat wordt een combinatietest gedaan middels een neusswab en een bloedtest. De neusswab is voor 99,6% betrouwbaar en de aanvullende bloedtest zorgt voor inzage in het herstelproces. In lijn met de laatste richtlijnen wordt volgens Van den Brand ook altijd een adviesgesprek aan de testuitslag gekoppeld. Hij geeft aan dat men van plan is om binnen een maand te starten met de afname van de door GGD's gebruikte PCR testen. Hiervoor is een minilab op de eigen locatie nodig.

Bedrijven kunnen ook preventieve testen laten uitvoeren. Via een online platform krijgen zij inzicht in de testresultaten. Voorheen konden bedrijven alleen buiten Meierijstad terecht, maar dat is dus nu verleden tijd. Als de teststraat eenmaal goed op gang is gekomen, wordt het voor particulieren ook mogelijk om zich hier te laten testen.

Bedrijven kunnen zich aanmelden via de website https://teststraat-meierijstad.nl. Hier is ook een mogelijkheid tot voorinschrijving.