Eerste lustrum in de Zijtaartse modder

ZIJTAART – Ploeteren in de Zijtaartse modder, door sloten en over obstakels. En dan mag je nog kiezen ook of je dat over een afstand van 7 of 10 kilometer wilt doen. Maandag 13 april (2e Paasdag) kan het weer tijdens de Mudrun van voetbalclub VOW. De organisatie mikt dit jaar op 1000 deelnemers. De eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Eerste Lustrum
De Mudrun die de voetbalvereniging in Zijtaart organiseert raakt steeds beter bekend in de regio. Vorig jaar telde het evenement al 800 deelnemers. Het ziet er nu al naar uit dat dit aantal tijdens de vijfde editie nog hoger is. De eerste startvakken zijn inmiddels uitverkocht, volgens Mia van Heesch van de organisatie. Tussen 10.00 en 13.00 uur hoor je op 2e Paasdag ieder kwartier een startschot op sportpark De Vonders. Het begin van een run over een gevarieerd parcours dat door Zijtaart en omgeving slingert. Op de langste afstand staan 40 hindernissen. De snelle lopers starten eerst, zodat zij onderweg niet gehinderd worden door de langzamere deelnemers.

Vorstenbosch
Er zijn ook familiestartvakken voor ouders die samen met hun kinderen aan dit sportieve evenement meedoen. Een groep deelnemers uit het naburige Vorstenbosch komt al met zeker 86 mudrunners naar Zijtaart. Daarom krijgen zij een apart startvak. De deelnemers zijn al druk in training voor het modderspektakel. Een race waarbij meedoen belangrijker is dan de eindtijd.

Inschrijven kan via de website www.vow-mudrun.nl Meer informatie vind je op facebook.com/vow-mudrun.

Flyer Mudrun VOW