Eerste invalidetoilet in Schijndel

SCHIJNDEL – De verhuizing van Draad en Daad van Industrieterrein Duin 2 naar Winkelgroep Het Zuid in Schijndel heeft niet alleen ruimtevoordeel opgeleverd voor het naai- en borduuratelier zelf. Nu het atelier sinds 1 november haar intrek heeft genomen op de nieuwe locatie Plein 1944 10, beschikt Schijndel ook nog over een openbaar invalidetoilet. Tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur t/m 16:30 uur (vanaf december) kan men hiervan gebruik maken.

Draad en Daad is een sociale onderneming waar mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking de kans krijgen leer- en werkervaring op te doen in een van de drie afdelingen van het atelier. Ook kunnen leerplichtige jongeren zonder startkwalificatie die extra zorg of begeleiding nodig hebben hier terecht. Bij Draad en Daad zijn vele andere vormen mogelijk voor iedereen met een afstand op de arbeidsmarkt. Denk aan dagbesteding, opmaat-trajecten en werkfit-programma’s. De sociale onderneming zegt op een unieke manier werk, opleiding en zorg te bieden.

Draad en Daad aan Plein 1944 10 in Schijndel waar men tijdens de openingstijden gebruik kan maken van het invalidetoilet.
Fotograaf: Draad en Daad