Eerste hulppakket Rode Kruis voor alleenstaande moeder in Rooi

SINT-OEDENRODE – De alleenstaande moeder Ilse kreeg als eerste in Sint-Oedenrode een hulppakket van het Rode Kruis. Ilse werkt als ZZP’er en is door de coronacrisis in problemen gekomen.

Bij de actie van het Rode Kruis worden hulppakketten aangeboden aan mensen die door de coronacrisis in financiële nood zijn geraakt. Het zijn vooral mensen die pech hebben gehad en niet bij de voedselbank terecht kunnen. De Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de H. Odaparochie in Sint-Oedenrode haakte bij de actie aan.

Schaamte

PCI en Rode Kruis hebben in Sint-Oedenrode samen met andere organisaties onderzocht wie voor een hulppakket in aanmerking komt. Zo werd gekeken naar ongedocumenteerden, alleenstaande ouders met kinderen die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden, mensen die uit schaamte niet bij een organisatie durven aan te kloppen maar wel bekend zijn bij de kerken of maatschappelijke instellingen.

Het Rode Kruis heeft voedselpakketten en voedselbonnen gesponsord gekregen om juist in deze moeilijke tijd van coronamaatregelen individuen of gezinnen te ondersteunen. Dat gebeurt met de nodige zorgvuldigheid en discretie. De organisaties proberen de mensen ook in contact te brengen met de reguliere hulpverlening.

ZZP'er

Het eerste pakket werd uitgereikt aan de alleenstaande moeder Ilse en haar twee schoolgaande kinderen. Door de coronacrisis kon zij als ZZP-er haar werk lange tijd niet meer uitvoeren. Zij was bij de caritas bekend door vragen om financiële hulp om de vaste lasten te kunnen betalen. Omdat Ilse niet zelf in de publiciteit wil nam een vriendin het pakket in ontvangst.

Wie mensen kent die voor een hulppakket in aanmerking komen kunnen dat melden via pci.rodekruis@gmail.com.


De eerste voedselpakketten werden uitgereikt door José van Boxmeer en Wilchard Cooijmans van de PCI van Fred Tijssen van het Rode Kruis.