Eerste editie Rooi Blaost: tientallen blaaskapellen naar Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE – Op zondag 26 mei gaat de eerste editie van Rooi Blaost plaatsvinden. Blaaskapellen vanuit het hele land komen naar Sint-Oedenrode om de markt te vullen met vrolijke klanken.

Het evenement was na de aankondiging direct populair. Binnen enkele weken hadden 35 kapellen zich aangemeld, waardoor het deelnemersveld snel gevuld was. De kapellen brengen een breed scala aan genres samen, variërend van traditionele carnavalsmuziek tot moderne pophits. Naast de verscheidenheid van muziek, kunnen de bezoekers ook terecht bij de foodtrucks en de terrassen voor een hapje en/of drankje. Het evenement begint om 11:30 uur en eindigt om 18:00 uur.

"We zijn ontzettend enthousiast om Rooi Blaost 2024 aan te kondigen," aldus Ronald de Leest, voorzitter van de organisatie. "We kijken ernaar uit om muziekliefhebbers uit alle hoeken van het land te verwelkomen en samen een onvergetelijke dag te beleven." De organisatie van Rooi Blaost is nog op zoek naar mensen die rondom het evenement vrijwilligerswerk willen uitvoeren. Dit kan van alles zijn: begeleiding van de muzikanten, presentatie, verkeersregeling of de op- en afbouw van het evenement. “Betrokkenheid bij muzikanten en het evenement is wat het kapellenfestival een onvergetelijke ervaring maakt.” Aanmelden als vrijwilliger kan via het Vrijwilligerspunt Sint-Oedenrode: 073-5441400. Of mail naar vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl (o.v.v. vacaturenummer V007094)