Eerste asielzoekers aangekomen in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE- Op donderdagavond 15 september 2022 zijn de eerste 36 asielzoekers aangekomen bij de crisisnoodopvang in Sint-Oedenrode. Het zijn vooral gezinnen met kinderen die onderdak krijgen in het leegstaande deel van het voormalig bestuursgebouw. Zaterdag wordt een tweede bus met asielzoekers verwacht.

Onder de asielzoekers zijn ook zeer jonge kinderen. Daarom zijn er babybedjes in de crisisnoodopvang geplaatst. Deze waren nog beschikbaar vanuit de noodopvang van Oekraïners in het Klooster Veghel. Via Welzijn de Meierij is ook speelgoed beschikbaar gesteld.

Begeleiding
De asielzoekers krijgen begeleiding van onder meer een locatiemanager, vijf woonbegeleiders, beveiliging. Ook voor schoonmaak en catering wordt gezorgd. Vanaf volgende week is er ook elke dag iemand van Welzijn de Meierij aanwezig. Deze medewerker gaat activiteiten organiseren voor de asielzoekers. Als de asielzoeker het dorp in willen, gaat er altijd een begeleider mee. Mochten er toch vragen of klachten van omwonenden zijn, dan kunnen dit 24 uur per dag melden via het speciale telefoonnummer 06 – 25 26 29 59.

Donaties
Een aantal inwoners wil graag spelletjes, kleding of andere spullen doneren Dat kan door ze af te geven bij Welzijn de Meierij.