'Eerdsebaan wordt echt snel aangepakt'

Wethouder Van Rooijen heeft vertrouwen in provincie

MEIERIJSTAD – De problemen op de Eerdsebaan tussen Schijndel en Eerde worden zeer binnenkort aangepakt. Dat zei wethouder Harry van Rooijen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering. Wanneer zeer binnenkort is kon hij niet zeggen.

Lokaal Meierijstad diende een motie in waarin het college van burgemeester en wethouders werd gevraagd er bij de provincie op aan te dringen snel de problemen op te pakken.

Aanleiding was een brief van een jonge vrouw uit Eerde aan de gemeenteraadsfracties. Haar opa kwam in juni om het leven bij een ongeval op de Eerdsebaan. De afgelopen jaren zijn er meerdere ongevallen gebeurd op die weg tussen Schijndel en Eerde.

In de afrondene fase

De motie kreeg geen meerderheid omdat wethouder Van Rooijen de raad ervan overtuigde dat er snel iets gaat gebeuren. “De provincie heeft toegezegd om op korte termijn het probleem aan te pakken. Ze zijn in de afrondende fase,” aldus de wethouder.

Hij zei dat hij alle vertrouwen heeft dat de provincie ook echt snel aan de slag gaat. Van Rooijen zei dat een motie voor hem geen extra steun in de rug is in het contact met de provincie. “Ik heb echt alle vertrouwen dat het snel gaat,” zei hij. De gemeenteraad nam dat vertrouwen over.

Tags