Een voorbeschouwing op bijzondere vakantiefoto’s

Programma 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Even gezellig een terrasje pikken in de voorjaarszon. Massaal met de caravan naar zee in de voorjaarsvakantie. Het zijn van die normale activiteiten die nu on hold staan. Maar deze bijzondere tijd maakt ons ook bijzonder creatief. Kampeer jij bijvoorbeeld in de tuin? Of dans jij vanuit huis mee tijdens een silent disco? Maak er een foto van en stuur die in voor de fotowedstrijd UIT in Huis. Die wordt georganiseerd door het UITpunt in Veghel. Oud en jong mag meedoen. Hoe het precies werkt? Dat legt Ylanite Koppens zondagavond uit in de 55 Plusshow. Tussen 20.00 en 22.00 uur kijken we ook nog een keer vooruit naar 4 mei. Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad vertelt in onze uitzending nog een keer hoe we dit jaar in de gemeente aandacht geven aan een belangrijk moment als Dodenherdenking.

M25 bakte er veel van
We blikken ook terug op Koningsdag. Afgelopen maandag gingen we op pad met 57 jongeren van M25. In dit vrijwilligersproject steken jongeren tussen de 12 en 23 jaar het hele jaar door de handen uit de mouwen om iets te betekenen voor een ander. Tijdens Koningsdag bakten ze allerlei lekkernijen die ze uitdeelden aan ruim 300 alleenstaande ouderen. Zo bezorgden ze hen een onvergetelijke dag. Wij spraken met een van de gelukkige ouderen en met Noor van Rijbroek, de jeugdige secretaris van M25.

Dichter Bob Kalkman
Natuurlijk mag je tijdens de uitzending ook van ons de gebruikelijke gestes verwachten. Zoals het Meierijs verhaal. Antoon Buiting laat je deze keer smullen van een verhaal over een muis in het gat van de preekstoel. En Bob Kalkman geeft de avond een poëtische tint met het Gedicht van de Week. Draaien we ook nog plaatjes? Nou en of. Geniet bijvoorbeeld in je luie stoel van muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Of swing de gaten in het tapijt op de Top 3 uit 1966. Wil je nog meer weten over ons programma? Neem dan eens een kijkje op onze website.

Wil je de uitzending van 3 mei luisteren? Beide uren staan onder dit bericht.

55Plusshow 3 mei uur 1
55Plusshow 3 mei uur 2