Een slot als eerste onderwerp in de 55 Plusshow

Maak kans op tickets Kasteel Heeswijk

MEIERIJSTAD – Smartphones mee en met de kinderen of de kleinkinderen op pad. Wandelen naar een echt kasteel. Kasteel Heeswijk bijvoorbeeld. Reuze leuk idee, toch? Zeker op Tweede Pinksterdag. Want maandag 24 mei is het de Dag van het Kasteel. Met als thema: water. Waarom moet die telefoon mee, vraag je je misschien af. Omdat je onderweg via een QR-code informatie kunt ophalen dat rondom het kasteel aan onze gemeentegrens ligt. Luc Eekhout, de directeur van Kasteel Heeswijk, overtuigt je zondag in de 55 Plusshow om deze wandeling te maken. En weet je wat nog mooier is? Je kunt meteen meedoen aan onze prijsvraag. Misschien win jij wel die tickets om het kasteel een keer van binnen te bekijken.

Hoe zit het met jouw conditie?
Het einde van de lockdown lijkt in zicht te komen. Tijd om de stramme spieren op te warmen en aan je conditie te werken. Misschien is Walking Sports een perfect idee voor jou. Dat is op een ontspannen manier sporten met leeftijdsgenoten. Het begint steevast met een bakje koffie. En het eindsignaal klinkt pas na de derde helft. Wat je daar tussenin doet? Rustige oefeningen die goed zijn voor je lijf. En daarna een balsport. Welke? Dat vragen we in onze show aan Wim Vermeulen, de initiatiefnemer van Walking Sports in Meierijstad.

Biebnieuws
Het is maar goed dat ook de bouwvakkers van een welverdiend lang weekend genieten met Pinksteren. Anders zou je Sonja van den Heuvel niet kunnen verstaan. Want de bibliotheken in Schijndel en Veghel worden verbouwd. In de stilte voor de volgende stofwolk vertelt Sonja je het laatste nieuws over de vertimmeringen. Ze neemt ook meteen de nieuwe openingstijden van de bieb in Sint-Oedenrode onder de loep. En ze legt je van alles uit over de handige WiseApp.

Wij hebben nog gezelligheid
Gezelligheid genoeg tussen 11.00 en 13.00 uur in onze show. Niet alleen omdat we een Brabants Kwartierke hebben waarin Nico van de Wetering verklapt dat ie uit Brabant komt. Maar ook omdat Antoon Buiting weer een mooi Meierijs Verhaal vertelt. Als poëtisch slot van het eerste uur reciteert woordkunstenaar Louis van Londen zijn Gedicht van de Week. Natuurlijk draaien we ook weer fijne plaatjes uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Weet je trouwens wat je krijgt als je twee delen champagne mixt met één deel sinaasappelsap? Yep: een nummer één uit ’81. Dans je mee, zondag?
PS, als je langs onze podcast komt, sneak er eens binnen.

Kasteel Heeswijk