Een plantenbieb aan huis in Veghel

VEGHEL – Een boek lenen in de plaatselijke bibliotheek is de gewoonste zaak van de wereld. Ook de Plantenbieb krijgt steeds meer bekendheid. Zo vind je aan Rietven 352 in Veghel Plantenbieb Tilia’s Groene Wereld.

Het is een ruilkast voor stekjes, planten, zaden, bollen en potten. En het mooie is, je mag ze gratis of als je wilt tegen een kleine vergoeding mee naar huis nemen. Het is nog mooier als je van huis een plant meeneemt die bij jou thuis niet zo goed meer groeit. Die mag je in de plantenbieb van Linde Nouwens achterlaten. Linde weet er wel raad mee en verstaat de kunst om het verstoten lid van de groene familie weer tot leven te brengen. Of door verpotting en deling er weer meerdere plantjes van te kweken. Een ander is er weer blij mee.

Maatschappelijke Initiatieven Meierijstad
“Lekker duurzaam”, zegt Linde als ze over de Tweedekans plant praat. Alle gezonde planten en zaden zijn bij haar welkom. Vanwege de kleinschaligheid vormt Tilia’s Plantenbieb geen enkele bedreiging voor de bloemisten in de omgeving. “Sterker nog, die zijn er blij mee met wat ik doe. Sommigen ondersteunen mij. Ook van de gemeente Meierijstad ontving ik een donatie uit het potje voor Maatschappelijke initiatieven. Daar kan ik weer een groeilamp en potgrond voor kopen”, vertelt de initiatiefneemster van de plantenbieb.Wie er meer over te weten wil komen kan haar volgen via facebook of instagram. @tiliasgroenewereld en # tiliasgroenewereld.