Eén nieuw onderwijs- en ontmoetingscentrum in Kienehoef

'Meer sociale binding in de wijk'

SINT-OEDENRODE – De gemeente onderzoekt of er in de wijk Kienehoef in Sint-Oedenrode één nieuw gebouw kan komen waar de scholen, de kinderopvang en een sportzaal in ondergebracht kunnen worden.

Deze nieuwe zogenoemde multifunctionele accommodatie moet de vervanger worden van de bestaande schoolgebouwen en de microsporthal Kienehoef. Aanvankelijk was het idee om alleen een nieuw gebouw neer te zetten voor beide scholen en een gymzaal.

Wijkfunctie

De bedoeling is nu één gebouw neer te zetten dat ruimte biedt aan twee basisscholen, kinderopvang, een sportvoorziening met twee zalen voor bewegingsonderwijs en verschillende sportverenigingen en een wijkfunctie.

De gemeente is over een veel groter gebouw inmiddels in gesprek met de basisscholen de Springplank en Kienehoef, wijkraad KCK Rooi, de sportverenigingen, kinderopvang de Verbinding, de seniorenraad, welzijn de Meierij en wooninitiatief Kamille.

Leefbaarheid vergroten

Wethouder Coby van der Pas zegt in een toelichting op het plan dat zo’n gebouw de sociale binding en de leefbaarheid in de wijk kan vergroten.


Het duurt nog wel een paar jaar voordat het zover is. Naar verwachting besluit de gemeenteraad er half 2022 over. Als de raad het plan goedkeurt, kan er in 2023 begonnen worden met de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie in wijk de Kienehoef. Dan kan het over vier jaar in gebruik worden genomen.

Sportzaal in Kienehoef (foto Google)

Tags