Een magazine, boeken en veel muziek in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Shit or Shine. Heb je die wel eens online doorgebladerd? Het is een magazine van vrouwen voor vrouwen. Met verhalen en blogs over vrouwen met kanker en het leven van vrouwen nadat zij de ziekte hebben overwonnen. Zondag in de 55 Plusshow op Omroep Meierij Radio praten we over het magazine met Elsbeth Slippens, de oprichtster ervan. Ze vraagt dan ook aandacht voor Cancer Survivors Day op 6 juni. Want mensen verwachten dat vrouwen na hun genezenverklaring weer direct met alles aan de slag kunnen. Niet dus! Alle dames kunnen ook een Sparkle sturen naar vrouwen die kanker hebben of hebben gehad. Wat daar de bedoeling van is? Dat legt Elsbeth je uit.

Nieuwe muziek met een verhaal
Omdat ik je mis’. Dat was de muzikale ode die Theo van Eeuwijk uit Schijndel twee jaar geleden schreef over zijn overleden dochter Rachèl. Zijn nieuwe nummer ‘Ik mis je zo’ sluit daar naadloos op aan. Een vriend van hem schreef het lied. Zondag promoot Theo de nieuwe song in onze radioshow.

Goed nieuws uit de bieb
Lekker langs de rekken met leesvoer struinen. Nog even en het kan weer. Want vanaf 20 mei mogen de bibliotheken hun de deuren weer openen. Bam! Dat is goed nieuws, toch? Of de bibliotheekmedewerkers een vreugdedansje hebben gemaakt? Dat vragen we aan Sonja van den Heuvel. En dan geeft ze je meteen een paar mooie boekentips.

Ela, ela, het is voorjaar
Dat zul je weten ook. Want Antoon Buiting vertelt je in zijn Meierijs Verhaal dat hij het ‘vurjaor’ al in z’n bol heeft. Ook trekt hij een vergelijking met vroeger en nu. Dat ontaardt in een leuke dialoog tussen opa en kleinzoon. Als al die onderwerpen nog niet genoeg redenen zijn om zondag tussen 11.00 en 13.00 af te stemmen op de 55 Plusshow, dan is het zeker wel de muziek. We knallen er Oerend Hard in met Normaal. Dat is onze ode aan vroeger. En Earth & Fire kom je ook zeker tegen. Maar wat zijn eigenlijk jouw Memories aan 1972? Heb je misschien de zolen onder je schoenen uit gedanst op Après toi? Zondag krijg je sowieso een herkansing. O, en je weet het: onze podcast is 24/7 voor je open.