Een kunstwerk met een verhaal. Expositie Maarten Luijk (video)

‘The Storyteller’ in de beeldentuin Museum Jan Heestershuis

SCHIJNDEL - Wie de Beeldentuin van het Museum Jan Heestershuis in Schijndel donderdag bezocht trof een wel heel bijzondere situatie aan. Niet alleen konden bezoekers de beelden van beeldhouwer Maarten Luijk bezichtigen maar de beeldhouwer gaf ook een rondleiding en was daarbij zelf ook aan het hakken. Een nieuw initiatief van het museum.

Meer levendigheid in het museum
Volgens Marike de Kroon, conservator / curator van het Museum Jan Heestershuis mogen we in de toekomst meer van dit soort initiatieven verwachten: “We zijn van plan wat meer activiteiten die aansluiten bij een expositie te organiseren. Dat kan zijn een lezing, een demonstratie of soortgelijke zaken. Hiermee willen we meer levendigheid rond het museum brengen”.

Bezoekers zijn enthousiast over dit initiatief: “Het is heel leuk. Nu zie je hoe een beeld ontstaat. Je ziet een eindresultaat maar alleen de maker kan vertellen hoe het tot stand komt”.

Maarten Luijk
Maarten Luijk (1957, Oss) is autodidact en heeft zichzelf het meeste aangeleerd. Zijn beelden zijn vaak mystiek en hebben de natuur en haar wezens als bron waarbij dieren als de raaf en uil vaak worden uitgebeeld. Hij noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

Expositie in de beeldentuin Jan Heesterhuis
Fotograaf: Jan van Oort
Beeldhouwer Maarten Luijk aan het werk
Fotograaf: Jan van Oort
'De zes Kouwkleumpjes' door Maarten Luijk
Beeld van Maarten Luijk