Een kerstactie van jong voor oud

MEIERIJSTAD – Ze maakten al drie keer dit jaar hun opwachting in de 55 Plusshow op zondag tussen 11.00 en 13.00 uur. Een keer ging het over zelfgebakken taarten en een keer over zelfgebakken vlaaien. En een paar weken geleden deed Jongerengroep M25 uit Veghel een oproep in onze radio-uitzending om overtollige kerstkaarten niet in de la op te bergen, maar aan hen af te staan. Geschreven en wel. Het plan? Eenzame ouderen verrassen met een kerstkaartje. Wij gingen kort voor de feestdagen op pad met Noor van Rijbroek, Mike van den Broek en Luuk Janssen en deden verslag van hun kerstactie.

En dan nu: un knijnt in de hoofdrol

Een advies voor aanstaande zondag rond de klok van half twaalf: zak lekker onderuit, sluit je ogen en laat je door de geboren Rooise verhalenverteller Antoon Buiting meenemen in een heus Meierijs kerstverhaal. Een gebraden konijn – een ‘knijnt’ dus in dialect – staat deze keer volop in de schijnwerpers. Het lijkt erop dat … ach, luister zondag zelf maar. En blijf ook gezellig hangen voor onze andere vaste items. Dichter Julius Dreyfsandt zu Schlamm levert namens Schrijverscollectief Meierij het laatste Gedicht van de Week in 2020. Maar wees gerust, ook in 2021 zijn de dichters onze metgezel in de 55 Plusshow. De Top 3 uit Vervlogen tijden? Die hoor je zondag natuurlijk ook. Daarvoor gaan we terug naar december 1977.

Verhalen over muziek

Kerst is voorbij en we lopen tegen het eind van een bewogen jaar. Een goed moment om nog eens aandacht te besteden aan items die we eerder dit jaar maakten. Ze zijn trouwens nog steeds actueel. Zoals het plan van de Rooise zanger Nico van de Wetering. Hij zoekt verhalen en foto’s van muzikaal Sint-Oedenrode uit de jaren 60 en 70. En we duiken nog eens in het verhaal van de Laverhof Top 100. Gewoon, omdat de 1200 zorgmedewerkers van deze stichting in deze bizarre tijden zeker wat extra aandacht verdienen. Reden genoeg dus om er zondag bij te zijn. Tot dan! En wil je meer items uit het afgelopen jaar horen? Check dan onze podcasts.