Een Iers feestje in Veghel

VEGHEL – Jaarlijks op 17 maart vieren de Ieren hun nationale feestdag. St. Patricksday. Iers Koor Kabelgat Ramblers uit Veghel kon deze dag niet aan zich voorbij laten gaan. Het koor verzorgde daarom vanaf 18.00 uur korte optredens in een zevental Veghelse horecazaken.

De aftrap was bij restaurant Vlas-Graan en koffie aan de Hoofdstraat waar ze de aanwezige gasten verrasten met enkele Ierse liedjes. “Het komt niet vaak voor dat je tijdens het eten wordt toegezongen”, reageerde één van de gasten. Ook voor Jan van Eck was het een welkome onderbreking tijdens het eten. Hij kon alle liedjes zo uit het blote hoofd meezingen. Niet zo raar, want Jan is 10 jaar lid geweest van de Kabelgat Ramblers. Kort voordat corona uitbrak was hij ermee gestopt. Maar nu hij zijn oude zangmaten weer zag optreden en hun Ierse liedjes hoorde begon het bij hem toch te kriebelen. Misschien dat Jan van Eck volgend jaar weer staat mee te zingen tijdens de viering van St. Patricksday op 17 maart.

Nieuwe leden
Voorzitter Berend Nimberg mag het hopen. Tussen 2 optredens door vertelde hij dat de 7 korte uitvoeringen van vrijdagavond niet alleen bedoeld waren om de gasten in de restaurants te vermaken. Volgens Berend was het ook de bedoeling om mannen enthousiast te maken om zich bij het koor aan te sluiten.