Een heel bijzondere Kerst voor Sjoerd Raaijmakers

VEGHEL – Op zaterdag 18 december stopte de kerstbus van All you need is Love voor de ouderlijke woning van Sjoerd Raaijmakers in Veghel. Pas 1 week later, op Kerstavond, konden de kijkers van RTL4 zien hoe een geëmotioneerde Sjoerd van Robert ten Brink te horen kreeg dat hij zijn vriendin Mira en zoontje Lucas vanuit de Filipijnen naar Nederland had laten overkomen om samen met hem Kerstmis te vieren. Zij stonden buiten bij de lovebus op hem te wachten. Sjoerd kon het goede nieuws nauwelijks bevatten.

In het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij vertelde Sjoerd Raaijmakers zondagmorgen dat er ook geen voortekenen waren waaruit hij kon afleiden dat er voor hem een verrassing op komst was. Sjoerd belt dagelijks, met zijn Mira. Altijd ’s-nachts in verband met het tijdverschil. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 december had hij Mira nog gebeld. “En ze nam gewoon af”, aldus Sjoerd. “Achteraf bleek ze met zoontje Lucas al in Nederland te zijn, maar daar had ik totaal geen weet van”.

Er ging laat een lampje branden
Dat er iets aan de hand was merkte Sjoerd dezelfde zaterdag uren later pas. Nadat in huize Raaijmakers de deurbel klonk en zijn moeder de deur opende bleek Robert ten Brink voor de deur te staan die vroeg of hij binnen mocht komen. Nagenoeg heel Nederland kent Robert ten Brink wel, maar op televisie of vlak voor je neus is volgens Raaijmakers toch een verschil. “Ik had er geen erg in wie er binnenkwam. Ook niet toen hij vroeg of ik Sjoerd was”. Er ging pas een lampje bij hem branden toen er een camera op hem werd gericht. Natuurlijk wist hij wel dat familie en vrienden voor hem naar All you Need is Love hadden geschreven en hadden verteld over zijn vrouw Mira en zoontje Lucas die in de Filipijnen woonden terwijl hij in Veghel verbleef.

Geen visum, geen paspoort
Sjoerd had er voor dit jaar niet op gerekend dat het zou lukken om zijn vriendin en kind naar Nederland te halen. Vanwege alle moeilijkheden om voor beiden een visum te regelen en voor zoontje Lucas zelfs nog een paspoort. Maar ineens stond Robert ten Brink tegenover hem die Mira en Lucas had meegebracht. Sjoerd wist niet wat hem overkwam. Overmand door emoties rende hij naar buiten.

Na 2 maanden pas op kraambezoek
De gedachte dat hij Mira en Lucas in 2021 nog zou omarmen had hij al lang laten varen. Sjoerd wist dat hij het zou moeten doen met de herinneringen van twee jaar geleden. Na de geboorte van Lucas op 19 oktober 2019 kon hij pas in december samen met zijn ouders op familiebezoek in de Filipijnen. Welgeteld 2 weken bracht hij met Mira en Lucas door. Sjoerd: “Het plan was om in de zomer van 2020 terug te gaan maar toen kwam corona ertussen. Hetzelfde gold voor een jaar later”.

Vóór nieuwjaar weer naar huis
Tot 30 december kan het gezinnetje de tijd een beetje inhalen. Dan vertrekken vriendin en zoontje weer naar huis. Het is schipperen met de beschikbare vluchten. Bovendien moet Mira weer gaan werken. Lucas is inmiddels al een beetje aan zijn vader gewend geraakt. “Toen Lucas mij voor het eerst zag rende hij weg. Dat was goed op TV te zien”, brengt Sjoerd lachend in herinnering. “Maar het gaat goed tussen ons. We spelen samen en wandelen vaak”.

“Hij is er”.
Samen de Kerst doorbrengen, iets waar het allemaal om draait bij All you need is Love, kreeg dit jaar ook nog een heel ander bijzonder tintje. Sjoerds oma en opa zagen nu voor het eerst hun eerste achterkleinkind in levende lijve. Al die tijd zei oma al meerdere keren: “Ook ik zou het zo mooi vinden als ik hem kon zien. Ik moest iedere keer weer uitleggen dat het maar niet lukte. En nu stonden we ook bij haar ineens aan de deur met de mededeling: “Ja, hij is er”. Volgens Sjoerd waren er oprechte tranen in de ogen van oma en opa toen ze Lucas voor het eerst bij zich hadden. Sjoerd, Mira en Luca brengen de tijd tot 30 december samen zoveel mogelijk door met leuke dingen doen. “Het is te hopen dat we daarna niet zo lang meer hoeven te wachten om elkaar weer te zien”, besluit Sjoerd Raaijmakers.

Geen commentaar
Robert ten Brink verraste overigens ook de familie Broekman uit Veghel met de komst van dochter Kirsten en haar gezin vanuit Vancouver. Ook hen werd gevraagd om in de 55 Plusshow een reactie te geven. Men liet echter weten geen behoefte te hebben aan verdere publiciteit hierover.