Een goed voornemen voor 2022

MEIERIJSTAD – Je bewust worden van het alcoholgebruik en ervaren wat een maand alcoholvrij voor lichaam en geest betekent. Dat is het doel van ‘Ik Pas’. Een campagne van de Gemeentelijke Gezondsheidsdiensten (GGD). Deelnemers zetten hierbij in januari 2022 hun alcoholgebruik op pauze. Mirte Klomp van GGD Hart voor Brabant vertelt er zondag 19 december over in het radioprogramma de 55 Plusshow op Omroep Meierij.

Vrijwilligerswerk
In de uitzending, die van 11.00 tot 13.00 uur duurt, praten we ook met Willem van Hest, vrijwilligerscoördinator bij D’n Einder in Sint-Oedenrode. De meeste mensen in Rooi kennen D’n Einder als kringloopwinkel. Onder hetzelfde dak zijn echter meer diciplines gehuisvest en daarvoor is men op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Behalve Willem sluit ook Henk Rongen telefonisch aan bij dit gesprek. Om te vertellen waarom hij enkele jaren geleden vrijwilligerswerk zocht en voor D’n Einder koos.

Herinneringen aan vroeger
Drie stemmen, die ook zondag weer zijn te beluisteren, maken al langer deeluit van het vrijwilligerskorps van de 55 Plusshow. Hans F Marijnissen leest namens Schrijverscollectief Meierij dit keer het Gedicht van de week als afsluiting van ons eerste uur. Leesfanaat Sonja van den Heuvel attendeert de luisteraar op enkele boektitels die in de bibliotheken in Meierijstad in de kasten staan te wachten. En met het opbouwen van de kerststal kwamen bij Antoon Buiting herinneringen aan vroeger te boven. Zijn Meierijs Verhaal tovert altijd weer een glimlach op je gezicht.

Laat het ons weten
Zo’n glimlach hoopt onze muziekredacteur ook te bereiken met nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Maar in zijn digitale muziekkoffer zitten dit keer ook twee kerstliedjes bij van Ryan van Langen uit Nijnsel. Het is een goede gewoonte – vinden we zelf - om in de 55 Plusshow een podium te bieden aan regionale muzikanten. Uit Meierijstad dus. Natuurlijk wel met een link naar de 55 Plusluisteraars. Wil je ons op jouw talent attenderen? Het e-mailadres is: 55plusshow@omroepmeierij.nl Dat geldt overigens voor alle onderwerpen en activiteiten die een plaatsje verdienen in onze show.