'Een goed gesprek begint met iemand écht zien'

Wethouder Rik Compagne en fractievoorzitter Mirjam van Esch van Hart op het 1K Z1E J3-bankje
Fotograaf: Gemeente Meierijstad

SINT-OEDENRODE – In streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode is vrijdagmiddag het eerste 1K Z1E J3-bankje onthuld. Het bankje hoort bij de campagne van 113 Zelfmoordpreventie. Wethouder voor Zorg en Gezondheid Rik Compagne en fractievoorzitter Mirjam van Esch van Hart schroefden gezamenlijk een plaquette op het bankje met daarop de tekst: 'Een goed gesprek begint met iemand écht zien'.

Op de plaquette staat een QR-code die verwijst naar een onlinetraining. Er wordt opgeroepen om bij suïcidale gedachten in gesprek te gaan. Een goed gesprek begint bij iemand écht zien en kan zorgen voor opluchting en een eerste stap richting een oplossing.

Meer dan duizend bankjes
De campagne 1K Z1E J3 (Ik zie je) loopt al sinds september vorig jaar. In heel Nederland staan al meer dan duizend bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek. De plaquette in Sint-Oedenrode is de eerste in Meierijstad. In de twaalf andere kernen worden binnenkort ook bankjes van een plaquette voorzien. Het initiatief komt van de fractie van Hart die in september in de gemeenteraad een motie hiervoor indiende die unaniem werd gesteund.

Praat bij suïcidale gedachten
Worstel jij zelf met zelfmoordgedachten? Neem contact op met de zelfmoordpreventiehulplijn 113 (0800-0113) of ga naar www.113.nl en start een chat.

De campagne 1K Z1E J3 (Ik zie je) loopt al sinds september vorig jaar. In heel Nederland staan al meer dan duizend bankjes met de tekst: Een goed gesprek begint met iemand écht zien.
Fotograaf: Gemeente Meierijstad