Een gezellige Pietenkermis in Schijndel

SCHIJNDEL - Niet alleen de jeugd, ook Sinterklaas had het prima naar de zin tijdens de Pietenkermis die dit weekend voor hen door stichting Sinterklaas Schijndel was georganiseerd. Het plein voor ’t Spectrum stond vol met kermisattracties. Zoals een draaimolen, vliegtuigjes, een boot en een rups. Daar tussenin kraampjes met lekkernijen en er liepen Pieten met oliebollen en pepernoten om uit te delen.

Zus Sinterdwaas ook van de partij
En niet te vergeten Sinterklaas zelf. Maar die moest overal zijn. Zowel buiten bij de kermis als binnen in het theater. Daar voeren heel veel Pieten iedere twee uur een theatershow op waarvan Sinterklaas ook onderdeel is. Hij legt uit dat de voorstelling gaat over het land van pesten en plagen waar twee van zijn Pieten naartoe gaan en niet meer terug kunnen. Als alle zeilen zijn bijgezet komen ze gelukkig toch weer terug in het normale land om het feest van Sinterklaas te vieren. Ook zijn zus Sinterdwaas speelt een hoofdrol in dit spannende verhaal.

Het komt allemaal goed
Hoewel Sinterklaas zowel zaterdag als zondag in Schijndel aanwezig is, gaat het cadeautjes inpakken gewoon verder vertelt hij. Ook de zoektocht naar de verdwenen cadeaus die nu over heel de wereld zijn gevlogen gaat volgens hem gewoon verder. “Alles komt goed”, aldus de Goedheiligman.

Verlanglijstje via de mail
En dat is maar goed ook. Want Jamie, die zojuist uit de bootattractie stapt, laat weten dat hij Lego op zijn verlanglijstje heeft staan. Hij hoopt dat zijn wens uitkomt. Elena heeft haar verlanglijstje niet in haar schoen gestopt maar gemaild naar de Sint. Ze wil graag een ei waar iets uitkomt en ook nog een poppenhuis. Ze denkt dat ze het poppenhuis wel op 5 december zal krijgen. Want dat is per slot het grootste cadeau. Nou, wie weet. De Pietenkermis is zondag nog vanaf 10.30 uur geopend.