Een frisse neus met een luisterboek? (VIDEO)

Dat kan met de Winterwandeling van de bieb

MEIERIJSTAD - Een literaire wandeling in je eigen dorp: dat is het idee achter de winterwandelingen van de bibliotheken in Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Zo wil de bibliotheek Meierijstad in coronatijd mensen letterlijk in beweging zetten én laten genieten van literatuur.

Hoe dan?
De route van de wandeling is te verkrijgen bij de bibliotheek of te downloaden op de site van nobb.nl. Op de route hangen posters met QR-codes. Door deze codes te scannen op je mobiel krijgt je als wandelaar een gedicht of kort verhaal te zien. De wandelingen gaan door het centrum van de betreffende kern. De winterwandeling in Veghel is 4,5 kilometer. In Erp is de route 6,3 kilometer en in Schijndel en Sint-Oedenrode 6,9 kilometer.
In het filmpje krijgt u uitleg over de winterwandeling.

Een winter vol verhalen
De wandeling is gebaseerd op de nieuwe bundel Een winter vol verhalen. Medewerkers uit verschillende vestigingen lezen hier een selectie uit voor. De bundel is heel divers. Er staan korte verhalen in, maar ook herinneringen, brieven en gedichten. De ene bijdrage is vrolijk van toon, de ander wat meer ernstig, maar ze zijn allemaal passend bij deze tijd. Een groot aantal bekende Nederlandse en Vlaamse schrijvers werkten mee aan de bundel. Daarbij kun je denken aan Merijn de Boer, Ronald Giphart, Bas Heijne en Tom Lanoye. De verhalen van deze schrijvers zijn tijdens de wandeling te horen. En denk je na de wandeling, ‘dit smaakt naar meer’? Dan is dit boek ‘gewoon’ te leen bij de Bibliotheek.

Winterwandeling bibliotheek