Een extra uitdaging als jonge onderzoeker

SCHIJNDEL - Voor leerlingen uit groep 8 in Meierijstad die een extra uitdaging kunnen gebruiken en die graag op onderzoek uitgaan organiseert het Elde College een aantal masterclasses. Hierbij staat onderzoeken centraal, gekoppeld aan een thema uit het onderwijs.

Zelf aan de slag
Op vrijdag 7 oktober start de eerste masterclass waarbij bodemonderzoek het hoofdonderwerp is. Voor een periode van 8 weken onderzoeken de leerlingen onder begeleiding van een docent Hoe de bodem is ontstaan en opgebouwd en wat de bodem ons leert over de geschiedenis. Ook gaan ze zelf aan de slag met met grondboringen doen en in de scheikundelokalen bodemanalyses uitvoeren.

Nieuw onderzoek
Na 8 weken is er een afsluitende presentatie voor ouders/verzorgers en leerkrachten uit het basisonderwijs. Daarna start een nieuwe masterclass en een nieuw onderzoek waaraan men kan deelnemen. Leerlingen die enthousiast zijn kunnen door hun leerkracht groep 8 aangemeld worden. Daarna is men iedere vrijdagochtend welkom op het Elde College.

Opgeven
Nieuwsgierig? Neem contact op met je leerkracht groep 8, kijk op de site van het Elde College en/of stuur een bericht naar Hélène Jaspers: h.jaspers@eldecollege.nl

Jonge onderzoekers aan het werk
Fotograaf: Bron: Elde College