MEIERIJSTAD – Transport is Veghel niet vreemd. Het heeft van oudsher altijd iets met vrachtwagens gehad. En nu nog, gezien de food- en transportbedrijven die er gevestigd zijn. Niet vreemd dus dat Old Transport Achterhoek (OTA) ervoor kiest om haar jaarlijkse truckershow in Veghel te organiseren. Dit keer, zondag, op het parkeerterrein bij het Jumbo hoofdkwartier aan de Zuidkade. En wij van de 55 Plusshow hebben er ook aandacht voor.

Weekend van het varken
We gingen ook alvast kijken bij het varkensbedrijf van Doreen van den Berkmortel net buiten Nijnsel. Het is komend weekend open dag vanwege het Weekend van het varken. Dooreen en haar gezin doen al 12 jaar mee aan deze open dagen waarbij iedereen kan zien op welke wijze men daar met de varkens omgaat. Doreen nodigt ons allemaal uit om te komen kijken en om te genieten van alle bijzonderheden rondom het bedrijf.

Cursussen bij de bieb
Heb je moeite met lezen en schrijven dan heb je een dik probleem. Je kunt gewoon niet overal aan meedoen. Dat beseffen ook de medewerkers van de bibliotheken in Meierijstad. Ze doen er alles aan om de mensen hierbij te helpen. Niet alleen bij het lezen van een boek. Ze staan ook paraat met cursussen om je digitale vaardigheden op een hoger niveau te brengen. Donderdag spraken zij hierover met bezoekers van de weekmarkt in Veghel. En jazeker, zij wisten mensen te overtuigen van het nut om hiervoor de bieb eens binnen te stappen. Wij spraken met enkele dames en met Diana van Rossum van bibliotheek Meierijstad.

Gedicht van de Week
Vorige week zondag lieten wij een keertje verstek gaan in verband met de rechtstreekse radiouitzending vanuit Boerdonk waar de Buffelrun werd gehouden. Onze vaste luisteraars misten niet alleen de radiomakers (we kregen telefoontjes) maar ook de vaste medewerkers. Gelukkig, die zijn zondag ook weer te horen. Antoon Buiting met een Meierijs verhaal, Sonja van den Heuvel met nieuws uit de bibliotheken en Hans F Marijnissen met het Gedicht van de Week. Maar er is ook een tweede uur met veel muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Kortom we doen ons best voor een gezellige show die zondag om 11.00 uur begint en tot 13.00 uur duurt. Te horen via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.