Een bierrobot, welke kroegtijger wil dat nou niet?

SINT-OEDENRODE – Een bierrobot. Wie droomt er niet van. Nou, hij bestaat. Uitgevonden door Ties uit Sint-Oedenrode. En hij werk zo goed dat Ties er de robotwedstrijd van Neobots mee heeft gewonnen.

‘Bouw een vette robot die iets bijzonders, grappigs of handigs kan’, met die opdracht wilde Neobots de jeugd in Meierijstad ook in Coronatijd stimuleren om actief aan de slag te gaan. En met succes want de stichting ontving filmpjes van een aantal zeer verschillende creaties.

De robots werden beoordeeld op verschillende aspecten (techniek, functionaliteit, design en verhaal). Ties behaalde met zijn bierrobot uiteindelijk de meeste punten. “Het is duidelijk een servicegerichte robot die mensen helpt”, vond de jury: “Een ingenieus tandwielsysteem met sensor zorgt voor het uitwerpen van het flesje. Het programmeerwerk ziet er strak uit.”

De enige kanttekening van de jury van deze robotbouwwedstrijd voor jongeren was dat hij bier rondbrengt. De jury gaat ervan uit dat de volgende generatie van de bierrobot na een upgrade ook frisdrank, chips, bitterballen, nootjes en M&M’s kan rondbrengen.

Ties met zijn winnende creatie